Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Skale

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Feast Food – 6-16 kwietnia 2020

Email Drukuj PDF

W trakcie przygotowań i podczas wielkanocnego świętowania rodziny beneficjentów projektu Erasmus+ wypróbowały przepisy na dania świąteczne z kraju swoich partnerów. Rodziny pokazały również polskie tradycje Wielkiejnocy i piękne dekoracje w swoich domach. Udowodniły w ten sposób swoje nieprzeciętne zdolności kulinarne, ale także otwartość na dziedzictwo kulturowe partnerskich krajów. Efekty są imponujące. Serdeczne podziękowania dla Państwa i gratulacje!

 

Turecka szkoła postanowiła przy tej okazji przybliżyć nieco święto Ramadan pozostałym partnerom. Kilka rodzin tureckich również podjęło się trudu przygotowania dań z innych krajów.

Było to kolejne z działań w ramach kontynuacji projektu Erasmus+ Wykorzystanie dziedzictwa kulturowego dla rozwoju przedsiębiorczości (Follow-up).

Cały artykuł